Yazar Rumuzu: mucit0000

 Eser Sıra Numarası: 17032023eser02


                                                          GERÇEK FİKİRLERİM

 

                      Hiç düşündünüz mü fikirlerin ortaya çıkışı nasıl gerçekleşir? Fikirlerimiz gerçeklerle çeliştiği zaman güzel şeyler ortaya çıkar ve bu güzel şeyler hayatımızın artı yönü olabilir, hayatımıza renk katabilir. Bütün bunları hiç düşündünüz mü? Kimi zaman ortaya çıkan fikirler, yeniliklerin oluşmasını sağlar.

                       Düşünceler hayatımıza ne tür bir güzellik kattı diye sorarsanız bu düşünceler, hayatımızı kolaylaştırdı ve hayatımızın daha düzenli olmasını sağladı. Şu anki bulunduğumuz devirde elektronik eşyalar bile belki bir anlık fikirlerle gelişmiş aletlerdir. Biz de bir anlık fikirlerimizi hayatımızın dönüm noktası olarak kullanabiliriz. Bu düşünce yapısı benim hayatımı olumlu etkiliyor ve bazen aklıma gelen bir düşünce çok güzel sonuçlar verebiliyor. Osmanlı döneminde ilk fikir akımları devleti yeniden güçlendirmek için düşünülmüş fikirlerdir. Fikir akımları beş başlıktan oluşuyor. Bunlar; Turancılık,  Osmanlıcılık, Türkçülük, Batıcılık, İslamcılık. Düşünce sistemleri her yüzyılda insanlığın gelişmesini, güçlenmesini, çağdaşlaşmasını amaçlarlar. İnsanlar bu doğrultuda düşüncelerinin farklı bakış açılarının etkisiyle yenilikleri üretirler.

                       Birçok buluş insanların düşüncelerini kullanmalarıyla ortaya çıkar. Dolayısıyla kendi fikirlerimize, bakış açımıza, yaşantımıza uygun olmayan ters düşen kimi fikirler insanlığın faydasına olabilecek birçok buluşun teknolojik gelişmenin ortaya çıkmasını sağlayabilir. Profesörlerin fikirleri bir anda akıllarına gelmiş olabilir ve kanıtlanmış gerçeklerdir. Bu fikirlerle ortaya çıkan bilim insanlığın daha çok gelişmesini sağlar.

                          Kimi zaman kabullenemediğimiz, bizim fikirlerimizle ters düşen, çelişkiye düştüğümüz fikirler ortaya çıkar. Kanıtlanmış kendi doğrularımla,  kendi düşüncelerimle çelişen bir fikirle karşı karşıya kaldığımda o fikri gerçekten tamamen reddetmeli miyim?  Biz insanlar karşılaştığımız durumlar, farklı fikirler karşısında kendi doğrularımızı tek gerçek olarak görebiliyoruz. Halbuki bilimin ışığında kanıtlanmış gerçekler insanlığa faydası olacak birçok yeniliği beraberinde getirmiştir.

 

                         Hayatınızda güzellikler ve yenilikler olmasını istiyorsanız yeter ki düşünün! Bir anda aklınıza bir fikir gelebilir. O fikir hayatınızın dönüm noktası olabilir. Sadece sizin fikir hayatınızın değil, belki de tüm insanlığın faydasına olabilecek yeni icatların oluşumuna zemin hazırlarsınız. Bu şekilde hayatınıza yenilikler katabilirsiniz.

 

 

önceki eser / sonraki eser

 

                                                                                        

Bu blogdaki popüler yayınlar

Finalist Eserler