Yazar Rumuzu: venüs7777

 Eser Sıra Numarası: 27022023eser08


 

                                                              Düşünceden Feragat

   Fikirlerimle çelişen gerçekler benim perspektifimden gerçekliğini devamlılığında hala korur. Tek fark, ben ve gerçekler arasındaki farklılığı ya da aynılığı görebilme düzeyine yetişebilmemdir. İnsan tarihi boyunca “gerçeklerle çelişen fikirler” yeterince görülmüştür ama hatamızın şu olduğunu kimse fark etmemiştir; kendi gerçeklerimiz adına başka olaylara, durumlara kastetmemiz.

     “Kara Ölüm” olarak da bildiğimiz 1346-1352 yılları arasında süren veba salgınında da aynı örnekleri görmüşüzdür. O dönemlerde kedilerin şeytan ile işbirliği içinde olduğuna ve kötü varlıklar olduklarına inandıklarından dolayı o dönem görülen tüm kediler öldürülüyordu. Fakat sonrasında kediler şehirlerdeki fareleri avlamadıklarından dolayı farelerdeki bakteriler ve çoğalma hepimizin bildiği Kara Veba salgınına dönüşmüş ve milyonların can kaybına sebep olmuştu. Olan gerçek gerçektir, bizi ikna etmiyor ya da tatmin etmiyor olabilir. Fakat hepsi gerçekliğini korur ve bize de bunu kabullenmek düşer. O gerçekleri de bir kenarda bulundurup tartmak gerekir. Bu sayede başka bir düzeye geçiş yapabiliriz, fikirlerimizi ve beynimizde dönen tüm duyguları kendimizle geliştirebiliriz. Başka pencerelerden bakma kapısı ayaklarımıza serilir. Tabii ki benim fikirlerim de belirli bir düzeye kadar doğrudur, fakat gerçeklerle de bu tonlamayı unutmamamız gerekir. Bunu unutursak, size öncesinde yazımda anlattığım barbar fikirli ve at gözlüklü bireylere dönüşürüz.   Doğruyu kabul etmek bana sorarsanız her zaman için erdemliktir. Çünkü o doğru bana göre doğru olmasa bile kişinin geniş fikirliliğini temsil eder. Bazen kendi içsel tatminlerimizden feragat etmemiz gerekir. Çünkü benim zihnimdeki şahsi “gerçeğim” doğru ve kanıtlanmış olanın üstüne perde çekebilir. Bu yüzden de aynı zamanda her şeye, kendi inandığımız durumlara bile, kör kütük göremeyecek şekilde inanmamalı ve bağlanmamalıyız.

   Hayatımızda yaşadığımız her sıkıntı bize bir ders ise karşılaştığımız her gerçek yoldur, ikinci yoldur, seçenektir. Onlara da şans vermek gerekir, o yolu da takip etmek, en azından nereye gittiğini görmek adına bir bakmak gerekir. Belki beklediğimizden çok daha uygun düşünceler ve kapılar o yolun ardındadır. Yolları görmek hep bizi ileri atar, bizim adımlarımızı ve görmüşlüğümüzü geliştirir. Kilit nokta kanıtlanmış gerçekleri içimize almak, bağnaz olup kör olmamaktır. 

 

önceki eser / sonraki eser

Bu blogdaki popüler yayınlar

Finalist Eserler